Oğlumun doğumgünü 19 Aralık.Biz bir hafta gecikmeli kutladık.Daha dün gibi Bursa'nın kapalı çarşısını Ulu Cami'sini Yeşil'ini Emirsultan'ını Tophane'sini Uludağ'ını... bekar bekar gezerken şimdi boyu boyumu aşmış genç annesiyim. Zor sanatmış evlat yetiştirmek.Yemesi içmesi değil de ahlakını terbiyesini vermekmiş önemli olan. Çok şükür bu zamana kadar başımı öne eğdirecek hiç bir harekkette bulunmadı ama hayat onun için yeni başlıyor lise-üniversite...Allah'ım benim evlatlarımıda diğer anne kuzularınıda korusun bütün kötülüklerden... Gelelim pastamıza:Pasta alanında uzman ALLAH NE VERDİYSE arkadaşımızın SULTAN TACI pastasının çukulata süslemesini denedim.Agar agar'ı bulabilirsem Sultan Tacı nıda deneyeceğim.Ben pastalarda aynı pandispanya kekini yapıyorum.Kremasınıda 3 su bardağı süt 2 kaşık un-1 su bardağı şeker vanilya yada kakao(isteğe göre) muhallebi yapıp önceden hazırladığım kremşanti ile çırpıyorum.Süslemeside konuya göre yada içimden geldiği gibi süslüyorum.Muz çilek kivi...gibi meyvelerde lezzet veriyor.Lüks pastahanelerin pastası gibi olmuyor ama yiyen mutlu oluyor.
İştah açıcı gözüküyo mmm :)
YanıtlaSil:)Çok orjinal olmuş.Sizi izlemeye aldım.Bu arada İstanbulda mekan ve lezzetle ilgili öneriler yapıyorum.Eğer yemekle aranız iyiyse bana da beklerim :))http://istkazanbenkepce.blogspot.com
YanıtlaSil